Can you tell from the look in her eyes?

Ännu en helg och ännu en tenta förbi. Gårdagen var väldigt stressande men den var också bra. Jag vaknade av att klockan ringde men ignorerade den såklart, precis som jag gör varje morgon. Dock tyckte tydligen min kropp att jag inte skulle vakna igen eftersom jag stängde av de andra larmen i sömnen. Detta resulterade i att jag vaknade 07.55 och tentan som jag skulle skriva började 08.00.... Jag fick världens panik och flög upp ur sängen, slängde på mig kläder och fräschade upp mig snabbt som tusan. Sedan halvt sprang jag till skolan. Det är dagar som den här som jag önskar att jag bodde närmare skolan än två kilometer..
Efter en rekordtid på 15 minuter så kom jag fram till skolan och kunde pusta ut en liten stund. 08.30 är det alltid ett insläpp för sen ankomst och de som missat att anmäla sig till tentan, TACK OCH LOV. Hann till det och kunde sätta mig och skriva tentan, phew! Efteråt kändes det rätt bra, kan ju hålla tummarna om ett godkänt i alla fall. Dock är det nästan den enda känslan som jag minns från provet, annars är det blackout. Antar att stressandet, ingen frukost och så vidare har med det att göra. 
Men men, chillade ett tag i skolan och käkade min frukost där. Sen satt jag och pratade med lite klasskompisar innan jag följde med Rebecca och Amanda ut till Birsta för lite julhandling. Gick runt i affärer och införskaffade mig lite saker som behövdes. Bland annat en filt som jag letat efter i hundra år och någon grytlapp. Svängde också förbi elgiganten för att köpa en HDMI-kabel. Den som jag hade innan verkade inte fungera och jag har planer att köpa ett playstation 3 (vilket kräver en HDMI-sladd). Väl hemma så blev det testa sladden och den fungerade! Woho, så jag behöver inte ens spara ihop pengar till en ny tv. Glad för att nu kan jag köpa mig min egna julklapp. 
Idag så har jag inte gjort så mycket. Ska diska och städa lite i lägenheten och sen bara ta det lugnt. Försöker hitta någon bra film eller serie som jag inte har sett men det är svårt.. Sen kan jag lägga till att mitt knä har fått något knäpp, igen! Seriöst, jag orkar inte med mig själv. Det är alltid något som är fel haha.. Vaknade till inatt med världens smärta, nästan som det värsta sendraget man kan ha, koncentrerat i knät. Det är inte skönt kan jag säga! Så ja, jag får väl försöka förstå varför det håller på såhär nu. Senast var det på grund av att jag blev fälld med en kabel av byggarbetare.. Kanske min språngmarsch till skolan väckte några ömma muskler. Men men, nu ska jag i alla fall diska lite och sen värma på lite spaghetti med köttfärssås. Hoppas ni andra har en bra helg!
Världens gosigaste filt!!

Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan!

Tillbaka på ruta ett igen haha! Oj oj, jag är glad just nu eller ja, kanske lite sur. Jag hade fått för mig totalt att jag skulle börja 10.15 imorgon. Tur att man har en snäll vän som säger till att vi skulle börja 8.15 istället! Så det blir väl att krypa ned i sängen snart så jag får sova. Men men, vad har hänt de senaste dagarna? Tja rätt mycket om man jämför de två senaste helgerna. Jag har blivit godkänd på alla tentor i den första kursen i skolan, vilket gör mig himla lycklig. På de två senaste tentorna så har jag fått D och C. Känner en stolthet över mig själv och över att det äntligen börjar gå framåt igen för min del. På onsdagen fick jag veta det ena resultatet och jag var överlycklig. Gick runt på stan ett tag med bästa Amanda och vi båda nästan studsade fram för att vi var så glada! En härlig känsla! 
I torsdags hade vi ingen skola schemalagd, så Bea kom över till mig för att skriva på vår uppsats. Innan vi började skriva åt vi dock en mumsig lunch, sushi. Åh så himla gott det var! Sen skrev vi klart det vi skulle och spenderade resten av kvällen med att baka, skratta och kolla på film. En trevlig dag/kväll!
På fredagen så vaknade jag och kände mig någorlunda pigg. Gick iväg till skolan och träffade lite vänner. Hade en lektion/seminarium om ett räkneprogram som vi skulle kunna lite om och sedan var det dags för lunch. Åt med Bea och Linnea innan vi satte oss i biblioteket för att plugga. Satt där ett tag innan vi blev "utslängda" eftersom biblioteket stängde. Då satte vi oss i ett rum och pluggade lite till. Efter det blev det snabbt att byta om och möta en annan Amanda utanför skolan. Tillsammans gick vi bort till sporthallen för att kolla på en basketmatch. Det var något av det roligaste jag gjort på länge! Skrek, hejade och slog på en trumma. Efter matchen så drog vi till donken för att käka och efter det åkte vi hem till Bea och kollade på film. 
I lördags så tog jag det lugnt majoriteten av dagen. Sprang ned till affären en snabbis för att köpa lite mat och snacks inför kvällen. En av mina favoritserier hade 50 års jubileum så det blev kolla på Doctor Who - day of the doctor. Det var ett underbart avsnitt med leenden och tårar (även lite funderingar). Efter det så kollade jag på lite film innan jag kröp ned i sängen. 
Igår gjorde jag inte mycket alls. Jag tog det lugnt, pratade lite med mamma i telefonen och kollade på film. Försökte även plugga lite men det går sådär just nu. Idag så kom Bea över en stund också. Skulle skriva lite på vår uppsats igen men det blev inte så mycket. Vi skrev klart en del och sen får vi se hur feedbacken från inlämning nummer ett ser ut. Aja, nu ska jag gå och borsta tänderna och sen hoppa ned i sängen. Upp tidigt imorgon som sagt. Hoppas ni har haft ett par bra dagar!

All that you need is the music to take you

Nej men titta ett inlägg! Helt otroligt! Kan väl säga såhär att jag har haft fullt upp med pluggandet som vanligt. Har tänkt flera gånger att men nu har jag tid att skriva lite på bloggen, men jag lyckas alltid glömma bort det och hitta något annat att göra. Den mesta tiden går i alla fall åt till att plugga. Har nu gjort klart den första kursen och börjat på den andra. Förra fredagen så skrev jag en tenta om vetenskapsteori och kvalitativa metoder. Nu i fredags så gjorde jag en omtenta på rättspsykiatrin. Båda tentorna kändes bra och jag håller tummarna att det gick bra också! 
Annars vad har jag gjort med mitt liv? Plugg såklart, men sen har jag spenderat tiden med att göra hemmagjorda köttbullar och kollat på filmer/serier på netflix. Jag har kollat på alldeles för många gamla disneyfilmer och serier och bara funderat och tänkt en massa. Det är den andra anledningen till varför det inte har blivit så mycket skrivande. De senaste två veckorna så har jag känt stressen över plugg inför tentor och andra saker i skolan. Stressen blandat med sömnbrist och huvudvärk gjorde att jag fick flashbacks. Jag började bli lite orolig över att jag "gå in i väggen" igen, om man kan kalla det så. Att jag skulle hamna i det där dåliga stället i min hjärna. Det är något jag har varit (lite fortfarande) rädd för.. 
Förhoppningsvis så får jag en push nu så att det känns lättare med skolan. Det känns faktiskt som om jag börjar komma in i det. Blev godkänd på min första tenta så nu håller jag bara tummarna för de andra som jag har skrivit. Känner också att det är väldigt skönt att skriva av sig här. Jag måste bli bättre på att blogga och då inte bara för att skriva något så mina läsare har något att kolla på, utan för min egen skull. Det är så skönt att bara skriva om random saker som händer i livet, att låta fingrarna flyga över tangentbordet är en härlig känsla. När jag väl börjar så känns det inte som om jag kan sluta. Men men, nu ska jag väl hoppa in i duschen och sen kolla på något avsnitt av Digimon. Barndomsminnen! Ni får en massa bilder från instagram från de senaste dagarna.